Kalamar
-
Benzer Konular
-
Kalamar Dolması
Sıcak yaz günlerinde, deniz kenarında mutlulukla tüketebileceğiniz tatlardan bir olan kalamar tavaya alternatif bir tarif kalamar dolması. Tarator sos eşliğinde sunulan kalamar tavayı atıştırmalık, kalamar dolmasını ise şık bir akşam yemeğinin ara sıcak seçeneği olarak düşünebilirsiniz. Dolma içerisinde eriyip kızarmaya başlayan kaşar peyniri ve sebzelerin kattığı tadı düşünün bir. Dondurulmuş bütün kalamarlar ile de hazırlayabileceğiniz yemeği, tarifte yer alan püf noktalarına dikkat edip taze, Yer: Deniz ürünleri
-
Kalamar Nasıl Avlanır?
Kafadan bacaklılar sınıfında yer alan kalamar yaklaşık 300 çeşidi olan 'teuthida' takımına ait bir balık türüdür. Avlanması uzun sürer ve sabır gerektirir. Bu nedenle özellikleri daha dikkatli incelenmelidir. Türüne, avlanma yerine, hangi yem ile beslendiğine dikkat edilirse daha rahat avlanabilir. Kalamar taşlı, kumluk ve kara yosunlarının bol olduğu yerlerde yaşar. Pusu kabiliyeti güçlü bir balıktır. Sürü halinde gezer. Bu yüzden ilk olta atıldıktan sonra hızlı bir şekilde ardı ardına a, Yer: Hayvanlar Alemi
-
Kalamar Sosu Nasıl Yapılır?
Tavada kızarmış çıtır kalamarları sosundan ayrı düşünmek neredeyse imkansız. Kalamarın kendine özgü aroması ile birleştiğinde damaklarda eşssiz bir tat bırakan ve çoğu zaman kalamarın kendisinden önce biten bu sosun adı tarator. Rakı sofralarının ve tavaların vazgeçilmezlerinden biri olan taratora, dünya mutfaklarında farklı versiyonlarıyla rastlamak mümkün. Birçok tarifte yoğurt ve mayonez de olmasına rağmen, orijinal sosta bu malzemelerin kullanılmadığını hatırlatalım. Kalamar,, Yer: Mezeler ve Soslar
-
Kalamar Izgara
2 adet kalamar 1 çay bardağı ceviz içi 4 çorba kaşığı soya sosu Terbiye için: 2 çorba kaşığı karbonat 2 çorba kaşığı tozşeker 1 adet limonun suyu Ayıklanmış kalamarları iyice yıkayın. Terbiye için, bütün malzemeyi karıştırın. Kalamarı bu terbiye ile iyice ovun. En az 30 dakika dinlendirin. Bacakları gövdeden ayırıp parmak uzunluğunda doğrayın. Izgara yaptıktan sonra ceviz içi ve soya sosu ile beraber servis yapın., Yer: Deniz ürünleri
-
Kalamar Soslu Spagetti
150 gram kalamar 40 gram tereyağı 1 adet soğan, 4 diş sarmısak 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 çay bardağı beyaz şarap 1 çay bardağı krema Tuz, karabiber Yarım çay bardağı soya sosu 1 paket spagetti 60 gram parmesan peynir Kalamarları yuvarlak dilimler halinde kesip, yumuşayana dek 1 çorba kaşığı tozşekerle ovun ve haşlayın. Halka kesilmiş soğan ve ezilmiş sarmısakları tereyağında kavurun. Üzerine haşlanmış kalamarları ve yuvarlak doğranmış dolma biberleri ilave edip soteleyin. Ardı, Yer: Makarnalar
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.