Jump to content

Daha Lezzetli Dolma - Sarma Tarifleri İçin Püf Noktaları


Melâl

Önerilen Mesajlar

  • Dolma iç için kullanacağınız pirincinizi mutlaka ılık suda bekletip yumuşatın ve nişastasından arındırmak için birkaç defa sudan geçirin. Böylece içinin sert kalmasını önlersiniz.
  • Dolmamızın daha lezzetli olması için sızma zeytinyağı kullanın.

 

  • Sarmaların pişerken dağılmaması için dolmaların üstünü porselen bir tabakla kapatın.
  • Artan dolma içlerini buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
  • Dolmaların kurumaması ve daha parlak görünmesi için soğuturken tencerenin kapağını hafif aralık bırakın.
  • Sarma yaprakları kalın damarlı ve çok büyük yapraklı olmasın. Ayrıca beyaz üzün yapraklarını tercih edin.
  • Salamura yaprakların tuzunu çıkarmak için geniş bir kabın içinde suya basın ve ara sıra suyunu değiştirin.
  • Salamura yaprakların iri olanlarını etli dolma yaparken kullanmak için ayırın ve dondurucuda saklayın.
  • Lahana yapraklarının çok iyi pişmesi için piştikten sonra soğuk suda bekletin.
  • Dolma yapacağınız kabak, patlıcan, domates gibi sebzelerin dış kabuklarını soymayın.
  • Dolma içinin daha lezzetli olması için soğanını bol kullanın.
  • Dolma içine kullandığınız soğanı rendelemeyin, bıçakla doğradığınızda çok daha lezzetli olacaktır.
  • Taze nane, maydanoz ve dereotu gibi otlar dolmalarınıza farklı bir lezzet katar.
  • Dolmaların içini doldururken pirinç ya da bulgur piştiğinde yer kalması için üstünde boşluk bırakın. Harcı sıkıştırarak doldurmayın.
  • Dolmalar pişerken tuzu direkt dolmaların üzerine değil suyuna serpin.
  • Yaprak sarmasını tencereye yatay sıralamak yerine dikine dizerseniz hepsinin eşit zamanda pişmesini sağlarsınız.
  • Dolmalar pişerken kurumasın diye üzerine sert ve damarlı birkaç yaprağı serebilirsiniz.
  • Lahana veya yaprak sarması pişireceğiniz tencerenin dibine sert ve damarlı olan yapraklardan dizerseniz tencerenin dibindeki dolmalarınız da iyi pişer.
  • Dolmayı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin.
  • Pişen dolmalarınızın üzerine biraz zeytinyağı gezdirirseniz dolmalarınız hem daha lezzetli olur hem de daha parlak ve güzel görünür.
  • Pişen dolmaları kendi tenceresinde soğumaya bırakın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arşivlendi

Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.

×
×
  • Yeni Oluştur...