Melâl Oluşturma zamanı: Aralık 11, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 11, 2013 Keki kaşıkla karıştırıyorsanız kaşığı süte batırarak hamurun yapışmasını önleyebilirsiniz. Kekin daha iyi kabarması için yumurtaları en az 1 saat önce buzdolabından çıkarın. Yumurta ve şekeri hep aynı yönde çırparsanız kekiniz daha iyi kabarır. Kekin içine ekleyeceğiniz fındık, ceviz gibi kuruyemişleri una bulayarak atarsanız kekte eşit şekilde dağılır. Keke meyve koyacaksanız kek hamuruna 2 yemek kaşığı mısır unu ekleyin ki meyvelerin suyu kekin kıvamını bozmasın. Kek kalıbın ortasındaki yuvarlak boşluğu hamuru dökmeden önce alüminyum folyo ile kaplarsanız kek kalıptan kolayca çıkar. Keki fırına koymadan önce 15 dakika dinlendirirseniz kekiniz çökmez. Pasta kekini daha düzgün kesmek için bıçak kullanmak yerine ince ipi kekin etrafına gerip dikkatlice çekin. Keki süslemek için kullandığını meyveleri limon suyuna batırırsanız kararlamalarını engellersiniz. Kekin iyice kabarması için fırının kapağını 40 dakika açmayın. Kekinizin yumuşak olması için fırından çıkardıktan sonra üzerini havlu ile kapatın. Kekinizi çikolata ile süsleyecekseniz erittiğiniz çikolataya tereyağı ekleyerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Kabartma tozu ve unu karıştırarak hamura eklerseniz kek daha iyi kabarır. Hazırladığınız kekin pişerken çökmesini önlemek için kalıba koyduğunuz hamuru 15 dakika dinlendirin ve sonra fırına verin. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Arşivlendi
Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.