Jump to content

Turşu Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları


Melâl

Önerilen Mesajlar

  • Turşu hazırlamaya serin havada başlayın. Çünkü turşu serin yerde olgunlaşır ve böylece bozulmaz.
  • Turşu için kullanacağınız sebzeler taze olmalıdır. Sebzeleri çok iyi yıkayın ve kurutun.

 

  • Turşu suyu için sirke ruhu, limon tuzu gibi kimyasal maddeleri kesinlikle kullanılmayın.
  • Sirke, su, tuz ve sarımsak karışımını yaklaşık on dakika kadar kaynatıp soğuttuktan sonra kullanın.
  • Turşuyu cam kaplara koyarak saklayın.
  • Malzemeler kavanozlara doldurulduktan sonra kapakla arasında en az bir buçuk cm boşluk bırakın. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın.
  • Kavanozun ağzına buzdolabı poşeti gerip kapağını kapatın, turşunuz hiç hava almasın.
  • Turşunuzu güneş görmeyen bir yere koyun. Bir hafta sonra turşunuz hazır hale gelecektir.
  • Turşunuzun içine kesinlikle elinizi sokmayın. Maşa veya delikli kepçe yardımıyla turşuyu çıkarın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arşivlendi

Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.

×
×
  • Yeni Oluştur...