Jump to content

Zeytinyağlı Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları


Melâl

Önerilen Mesajlar

  • Ispanak alırken, kökleri kısa olanları tercih edin.
  • Maydanozların yapraklarını yıkayıp kurulayın daha sonra bir kavanoza doldurarak ağzını sıkıca kapatın ki daha uzun ömürlü olsun.

 

  • Domatesin kabuğunun çabuk soyulması için 1 dakika sıcak suda beklettikten sonra soğuk suya koyun.
  • Domates salçasının bozulmasını önlemek için salçanın üzerine sıvıyağ dökün.
  • Patatesi haşlarken dağılmaması için suyuna 1 kaşık sirke ilave edin.
  • Patateslerin çıtır çıtır kızarmasını istiyorsanız yağa 2 - 3 damla limon sıkın.
  • Soğanların acılığını almak için doğradıktan sonra üzerine tuz serpin ve ovuşturarak soğanları öldürün. Yıkayarak tuzun gitmesini sağlayın. Veya soğanları doğradıktan sonra birkaç saat zeytinyağında bekletin.
  • Zeytinyağlıları pişirirken daha lezzetli olması için içine 1 - 2 adet küp şeker atın.
  • Yeşil renkli sebzelerin pişerken rengini koruması için tencerenin kapağını ara ara açın ve buharın dışarı çıkmasını sağlayın.
  • Soyulmuş patlıcanların kararmaması için 20 dakika tuzlu suda bekletin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arşivlendi

Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.

×
×
  • Yeni Oluştur...