Jump to content

Sos Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları


Melâl

Önerilen Mesajlar

  • Hazırladığınız sosu yemeğin yanında sıcak olarak servis etmek istiyorsanız, sos kâsesini kaynar su dolu büyük bir kabın içinde bekletebilirsiniz.
  • Hazırladığınız sosun kıvamında olması için tahta kaşık kullanın çünkü madeni kaşıklar çabuk ısındığından sosa sıcaklığını geçirip kıvamını bozabilir.

 

  • İyi bir sos hazırlamak istiyorsanız tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin. Sos malzemelerinin hepsi birbiriyle aynı ısıdayken daha iyi sonucu verirler.
  • Yaptığınız sos sulu olduğunda, nişasta ve unu suda eritip kıvamını aldıktan sonra sosa ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız sosun topaklanmaması için çatalın ucuna çiğ patates batırın ve sosunuzu ezerek karıştırın.
  • Yoğurt ve kremalı sosların hem kesilmemesi hem de tadının bozulmaması için iyice ısıtın ama asla kaynatmayın.
  • Evde mayonez yaparken zeytinyağı yerine susam yağı kullanın, böylece mayoneziniz uzun süre bozulmaz.
  • Mayonez hazırlarken sos kesildiğinde bir adet yumurta sarısını 3-4 damla sirkeyle çırpın, biraz zeytinyağı da ekleyerek koyu kıvama gelmesini sağlayın. Yaptığınız bu karışımı kesilen sosa yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin.
  • Hazırladığınız beşamel sosun üzerinde kalın tabaka oluşmaması için sosu hazırlayınca üzerini yağlı kağıt ile örtün.
  • Çikolata sosunun içine ekleyeceğiniz yarım çay kaşığı tuz sosun kokusunu daha belirgin yapacaktır.
  • Hazırladığınız çikolata sosunun kurumaması için içine biraz tereyağı ekleyin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arşivlendi

Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.

×
×
  • Yeni Oluştur...