Melâl Oluşturma zamanı: Aralık 11, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 11, 2013 Hazırladığınız sosu yemeğin yanında sıcak olarak servis etmek istiyorsanız, sos kâsesini kaynar su dolu büyük bir kabın içinde bekletebilirsiniz. Hazırladığınız sosun kıvamında olması için tahta kaşık kullanın çünkü madeni kaşıklar çabuk ısındığından sosa sıcaklığını geçirip kıvamını bozabilir. İyi bir sos hazırlamak istiyorsanız tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin. Sos malzemelerinin hepsi birbiriyle aynı ısıdayken daha iyi sonucu verirler. Yaptığınız sos sulu olduğunda, nişasta ve unu suda eritip kıvamını aldıktan sonra sosa ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız sosun topaklanmaması için çatalın ucuna çiğ patates batırın ve sosunuzu ezerek karıştırın. Yoğurt ve kremalı sosların hem kesilmemesi hem de tadının bozulmaması için iyice ısıtın ama asla kaynatmayın. Evde mayonez yaparken zeytinyağı yerine susam yağı kullanın, böylece mayoneziniz uzun süre bozulmaz. Mayonez hazırlarken sos kesildiğinde bir adet yumurta sarısını 3-4 damla sirkeyle çırpın, biraz zeytinyağı da ekleyerek koyu kıvama gelmesini sağlayın. Yaptığınız bu karışımı kesilen sosa yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Hazırladığınız beşamel sosun üzerinde kalın tabaka oluşmaması için sosu hazırlayınca üzerini yağlı kağıt ile örtün. Çikolata sosunun içine ekleyeceğiniz yarım çay kaşığı tuz sosun kokusunu daha belirgin yapacaktır. Hazırladığınız çikolata sosunun kurumaması için içine biraz tereyağı ekleyin. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Arşivlendi
Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.