Jump to content

Küp Şeker Nasıl Yapılır?


AyCansu
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

[h=1]Küp Şeker Nasıl Yapılır?[/h]

[TABLE=class: mini-gallery]

[TR=class: row-1 row-first row-last]

[TD=class: col-1]kup_seker.jpg

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Küp şeker, toz şekeri oluşturan şeker tanecikleri bir araya getirilerek yapılır. Küp şeker üretilen fabrikalarda bu işi yapmak için özel makineler bulunur. Bu makinelerde ilk olarak toz şekerin üzerine bir miktar içme suyu püskürtülür. Bunun sonucunda şeker taneciklerinin bir bölümü çözünür ve yapışkan hale gelir. Kısmen çözünmüş olan şeker tanecikleri küp şeklindeki kalıplara dökülüp sıkıştırılır. Böylece şeker taneciklerinin birbirine tutunması sağlanır. Daha sonra kalıplardaki küp şekerler fırından geçirilerek kurutulur. İçlerindeki su buharlaştıktan sonra da küp şekerler paketlenir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Pamuk Şeker Nasıl Yapılır?

      Lezzeti yanında çeşitli renkleri ile çocukluğun en sevilen şekerlerinden pamuk şekeri, bükülmüş şekerin forma sokulmuş halidir. Şeker, tatlandırıcı ve gıda boyası ile elde edilen pamuk şekerinin yapımında özel bir makine kullanılır. İçerisine makinenin başlık kısmından ayrı ayrı dökülen toz şeker ve gıda boyası, makine sıcaklığı ile küçük deliklerden ip şeklinde atılır. Çubuk yardımı ile toplanan bu şekerler pamuk şekerin oluşmasını sağlar. Makine ile yapımı oldukça kolay olan pamuk şekerinin ay

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Şeker Nasıl Yapılır?

      Şeker veya sakkaroz çoğu bitkinin bünyesinde bulunur. Fakat bünyesinde ekonomik olarak şeker elde edilebilecek kadar şeker bulunduran iki bitki vardır: Şeker kamışı, şeker pancarı.     Ana vatanı Hindistan ve Arap ülkeleri olan şeker kamışı dünyada tropikal ve yarı tropikal bölgelerde yetiştirilmektedir. Türkiye’de şeker kamışı tarımı yapılmamaktadır.     Şeker kamışının bünyesinde yaklaşık olarak % 12 – 16 şeker bulunur.     Şeker, yüzyıllardan beri insanların önemli gıda maddelerinden

      , Yer: Genel Kültür

    • Şeker Nasıl Yapılır

      Toz şeker nasıl yapılır; Şeker kamışından şeker elde etmek için, şeker kamışlarının yaprakları kesildikten sonra işlenir. Yıkanan kamışlar ince ince kıyılır. Sonra merdaneler arasında ezilirken üzerine su püskürtülür. Bu su sayesinde çözelti haline getirilen ham şeker, kimyasal maddelerle işlemden geçrilip filtre edilerek toz şeker halini alır.   Pancardan şeker imal etme yöntemi de benzer şekildedir: Önce pancarın suyu sıkılır. Filtre edilerek yabancı maddeleri ayrılan pancar suyu, daha sonr

      , Yer: Genel Kültür

×
×
  • Yeni Oluştur...