Jump to content

Bozanın Sağlığa Faydaları


Elzem

Önerilen Mesajlar

boza-nasil-yapilir-1.jpg

 

 

- Mayalanması esnasında ürettiği laktik asit ise ender gıdamaddelerinde bulunuyor ve bu değerli asit türünün hazmıkolaylaştırıcı etkisi var.

- Süt yapıcı özelliği sebebiyle hamile bayanlaraveyahut vitamin kaynağı olaraksporculara tavsiye ediliyor.

- İçinde en başta yüzde 20 şeker olsa da daha sonra yüzde8′lere kadar düşüyor.

- İçindeki yağ oranı da sıfır. Bağırsak florasını düzenler. İçindekiaktif mayalarla probiyotik özelliği vardır.

- Zengin karbonhidrat,protein ve B vitamini içeriği sebebiyle enerji ihtiyacı fazla olan kişiler, gebeler, sporcular ve kilo almak isteyenkişilerin kullanımı için uygundur.

- Karbonhidrat ve proteinin yanı sıra birden çok besin öğesini içerdiğinden besleyici özelliği nedeniyle “sıvı ekmek” olarak anılır.

- Zihin açıcı ve sinirleri dinlendirici etkisi vardır.

- Öksürük tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arşivlendi

Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.

×
×
  • Yeni Oluştur...