Elzem Oluşturma zamanı: Aralık 12, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 12, 2013 - Mayalanması esnasında ürettiği laktik asit ise ender gıdamaddelerinde bulunuyor ve bu değerli asit türünün hazmıkolaylaştırıcı etkisi var. - Süt yapıcı özelliği sebebiyle hamile bayanlaraveyahut vitamin kaynağı olaraksporculara tavsiye ediliyor. - İçinde en başta yüzde 20 şeker olsa da daha sonra yüzde8′lere kadar düşüyor. - İçindeki yağ oranı da sıfır. Bağırsak florasını düzenler. İçindekiaktif mayalarla probiyotik özelliği vardır. - Zengin karbonhidrat,protein ve B vitamini içeriği sebebiyle enerji ihtiyacı fazla olan kişiler, gebeler, sporcular ve kilo almak isteyenkişilerin kullanımı için uygundur. - Karbonhidrat ve proteinin yanı sıra birden çok besin öğesini içerdiğinden besleyici özelliği nedeniyle “sıvı ekmek” olarak anılır. - Zihin açıcı ve sinirleri dinlendirici etkisi vardır. - Öksürük tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Arşivlendi
Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.