Jump to content

Hamsi Koli


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

hamsi-koli_6cd71fd9.jpg

 

40~50 adet hamsi

8 pazı yaprağı

4 dal taze soğan

4 çarliston biber

8 yaprak taze nane

1 tatlı kaşığı karabiber

4 yemek kaşığı mısır unu

1 tatlı kaşığı tuz

Su

 

Hamsi koli: Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Tuzlayın ve en az 20 dakika bekletin. Pazı yapraklarının saplarını kesin ve kalın orta damarlarını çıkarın. Yaprakları yıkayın, kıyın ve çukur bir kaseye alın. Taze soğan ve çarliston biberi temizleyip yıkayın. Kıyın ve pazıya ilave edin. Taze naneyi de kıyıp ekleyin. Mısır ununu yeşilliklere katın ve karıştırın. Hamsi, tuz ve karabiberi ekleyin. Karışıma azar azar su katarak boza kıvamı bir karışım elde edin. Karışımı fırın kabına alıp 200 derece fırında pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...