sessiz nehir Oluşturma zamanı: Aralık 13, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 13, 2013 Malzemeler: 500 gr. kuşbaşı dana eti 1 su bardağı bulgur 2 yemek kaşığı salça 1 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı ½ kg. şalgam turşusu Yapılışı: Etler tereyağında soğanla kavrulur. İlk 10 dakikasından sonra tuzu ve az miktar suyu dökülür ve düdüklü tencere kapatılır. Düdüklü tencere açılır ve iki yemek kaşığı salçayla beraber kavrulmaya devam edilir. Yıkanıp süzülen bulgurlar tencereye alınır. Soyulup parmak parmak kesilen şalgamlar da ocakta kavrulmaya alınır. Tencereye bulgurlar dökülür ve bir miktar suyla pişirilmeye devam edilir. Çortutu pancarı bakırdan yayvan bir tabakta servis edilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.