Jump to content

Erzurum Yöresi Çortutu Pancarı


sessiz nehir
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Malzemeler:

500 gr. kuşbaşı dana eti

1 su bardağı bulgur

2 yemek kaşığı salça

1 adet soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

½ kg. şalgam turşusu

 

Yapılışı:

Etler tereyağında soğanla kavrulur. İlk 10 dakikasından sonra tuzu ve az miktar suyu dökülür ve düdüklü tencere kapatılır. Düdüklü tencere açılır ve iki yemek kaşığı salçayla beraber kavrulmaya devam edilir. Yıkanıp süzülen bulgurlar tencereye alınır. Soyulup parmak parmak kesilen şalgamlar da ocakta kavrulmaya alınır. Tencereye bulgurlar dökülür ve bir miktar suyla pişirilmeye devam edilir.

 

Çortutu pancarı bakırdan yayvan bir tabakta servis edilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...