sessiz nehir Oluşturma zamanı: Aralık 13, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 13, 2013 kg. patlıcan ½ kg. sarımsaklı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı sirke Un Üzeri için: Pul biberli yağ Yapılışı: Patlıcanlar tuzlu suya basılmadan önce alacalı soyulur. Tuzlu suda bekletilir. Patlıcanlar hafifçe sıkılarak tencereye alınır. Alacalı patlıcanların üzerine bir miktar sıcak su dökülür ve haşlanır. Haşlanan patlıcanlar süzülür. Yağ kızdırılır ve unlanan patlıcanlar yağda kızartılır. Çıtır çıtır kızaran patlıcanlar kayık bir servis tabağına dizilir. Sirke, tuz ve bir diş de sarımsak eklenen yoğurt karıştırılır. Üzeri yoğurtlanan patlıcanlar hazırdır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.