Jump to content

Sinop Yöresi Patlıcan Sirkelisi


sessiz nehir
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kg. patlıcan

½ kg. sarımsaklı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı sirke

Un

 

Üzeri için:

Pul biberli yağ

 

Yapılışı:

Patlıcanlar tuzlu suya basılmadan önce alacalı soyulur. Tuzlu suda bekletilir. Patlıcanlar hafifçe sıkılarak tencereye alınır. Alacalı patlıcanların üzerine bir miktar sıcak su dökülür ve haşlanır. Haşlanan patlıcanlar süzülür. Yağ kızdırılır ve unlanan patlıcanlar yağda kızartılır.

 

Çıtır çıtır kızaran patlıcanlar kayık bir servis tabağına dizilir. Sirke, tuz ve bir diş de sarımsak eklenen yoğurt karıştırılır. Üzeri yoğurtlanan patlıcanlar hazırdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...