Sidre Oluşturma zamanı: Aralık 14, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 14, 2013 2 su bardağı un 2 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı karbonat 1 tutam tuz Yarım tatlı kaşığı tarçın 113 gr tereyağı Yarım su bardağı rendelenmiş elma 1/3 su bardağı kakao 1 su bardağı su Yarım su bardağı kefir 2 yumurta 2 paket vanilya üzeri için 113 gr tereyağı 1/4 su bardağı kakao 1/4 su bardağı süt 4 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya Kakao soslu ve elmalı kek: Fırını 180 dereceye ayarlayın. Un, şeker, karbonat, tuz ve tarçını bir kapta harmanlayın. Tereyağını eritip rendelenmiş elma, kakao ve suyu ekleyin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra un karışımına ekleyin. Yumurtalar, kefir ve vanilyaları ilave edip spatula ile iyice karıştırın. Karışımı dikdörtgen bir fırın kabına aktarın. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Bu arada üzeri için sosunu hazırlayın. Tereyağını kakao ile sos tenceresine alıp kaynamaya bırakın. Ocaktan alıp süt, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip mikserle karıştırın. Keki fırından çıkarır çıkarmaz sosu üzerine döküp yayın. Soğuduktan sonra servis yapın. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.