Jump to content

Portakallı Somon Balığı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

portakalli-somon-baligi_2e8c4ffe.jpg

 

2 parça fileto somon

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı un

1 çay bardağı portakal suyu

2 yemek kaşığı kuru üzüm

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

4~5 yaprak taze nane

Kekik

2 yemek kaşığı küçük üçgen şeklinde doğranmış portakal

1 tatlı kaşığı tuz

 

Portakallı somon balığı: Somon filetoları tuzlayın ve 20 dakika dinlendirin. Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateşte kızdırın ve zeytinyağını ekleyin. Unlanmış ve fazla unu silkelenmiş filetoları alt üst edip kızartın. Balıklar kızarınca varsa tavadaki yağın fazlalığını alın. Balıklar tavadayken portakal suyu, kuru üzüm, dolmalık fıstık, rendelenmiş portakal kabuğu, yeşillikleri ve küçük doğranmış portakalları ilave edin. Tuzla tatlandırın. Tavanın kapağını örtüp ocağı kapatın. 1 dakika bekleyin. Ardından balıkları servis tabağına alıp servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...