Jump to content

İrmikli ve Hindistancevizli Tatlı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

irmikli_hindistancevizli_tatli_tarifi.jpg

Malzemeler

1 su bardağı irmik

Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı

1 litre süt

Bir buçuk su bardağı tozşeker

1 kutu (200 ml) krema

Bir buçuk su bardağı hindistancevizi

1 çay bardağı dövülmüş badem

 

Üzerine: 100 gram kaymak

2-3 çorba kaşığı toz antepfıstığı

 

İrmikli Ve Hindistancevizli Tatlı Yapılışı

Tereyağı ve irmiği bir tencereye alıp, hafif kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine süt, tozşeker ve krema ilave edip, sürekli karıştırarak boza kıvamına gelene kadar pişirin. Hindistancevizini yapışmaz yüzeyli bir tavada, kısık ateşte rengi değişmeden hafif kavurun. Yuvarlak, cam bir kabın dibini kaplayacak şekilde hindistancevizinin yarısını yayın. Üzerine pişirdiğiniz sütlü karışımı, onun üzerine de kalan hindistancevizini boşaltın. En üste de badem serpin ve buzdolabında donması için 2-3 saat bekletin. Toz antepfıstığı ve kaymakla süsleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...