Jump to content

Elmalı Kıtır Kek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

elmali-kitir-kek_3f8e0037.jpg

 

2 elma

2 yumurta

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı krema

Yarım paket kabartma tozu

2 çay kaşığı tarçın

150 gr tereyağı (yumuşatılmış)

1+3/4 su bardağı un

1 yemek kaşığı limon suyu

Kırıntı için

1.5 su bardağı ceviz

2/3 su bardağı esmer şeker

2 çay kaşığı tarçın

2/3 su bardağı un

4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

 

Elmalı kıtır kek:

Esmer şeker, tarçın ve cevizi mutfak robotunda çekin. Karışımın ¾’ünü su bardağına ayırın. Kalan kırıntının üzerine un ve tereyağını ekleyip karıştırın. Elmaların kabuklarını soyup ince dilimleyin. üzerine limon suyunu ekleyin. Derin bir kaseye yumurtaları ve kremayı ekleyip karıştırın. üzerine sırasıyla şeker, tereyağı, un, kabartma tozu ve tarçını ilave edip mikser ile iyice çırpın. Yuvarlak fırın kabını yağlayın. Hamurdan 4-5 yemek kaşığı kadar ekleyip yayın. Tereyağı ve unu ilave etmeden önce ayırdığınız kırıntıyı üzerine yayın. Elma dilimlerini üzerine dizin. Kalan hamuru üzerine yayın. önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp tereyağlı kırıntıyı da üzerine serpin. Tekrar sıcak fırına verip kırıntılar kızarıncaya kadar pişirin. Soğutup dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...