Jump to content

Patates Sufle


Sidre

Önerilen Mesajlar

patates-sufle_176a5ec5.jpg

 

500 gr patates

1 kahve fincanı süt

3 yumurta

Yarım demet taze nane

200 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

üzeri için

1 küçük kase labne peyniri

1 yemek kaşığı krema

1 dal dereotu

1 tatlı kaşığı kıyılmış kırmızıbiber

 

Patates sufle: Patateslerin kabuğunu soyup irice doğrayın ve tencereye aktarın. üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Patatesler iyice haşlanınca ocaktan alın. Tereyağını, kıyılmış taze naneyi, tuzu ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Tekrar karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtalarla sütü iyice çırpın. Ilınan patatesli karışıma yedirin. Karışımı küçük fırın kaplarına paylaştırın. önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın, isteğe göre labneli karışım, dereotu ve ince kıyılmış kırmızıbiberle süsleyerek servis edin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arşivlendi

Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.

  • Benzer Konular

    • Patates Kabuğunda Sufle

      4 adet büyük boy patates 4 çorba kaşığı krema 1 çorba kaşığı hardal 1 çorba kaşığı tereyağı 2 adet pırasa 4 dal taze soğan 1 diş sarmısak 100 gram cheddar peyniri, tuz   Patatesleri yıkayıp haşlayın. Daha sonra kabuklarını soymadan ikiye bölün. Kaşıkla içlerini boşaltın. Üzerine krema ve hardal ekleyip kenara alın. Tereyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış pırasayı yumuşayana kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ve sarmısağı ekleyip birkaç dakika pişirin. Patatesli rendeleyip alıp

      , Yer: Sebze Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...