Olcix Oluşturma zamanı: Aralık 17, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 17, 2013 Sabah Kahvaltısında tereyağda sucuklu yumurtaya kim hayır diyebilir? Ya da ızgarada pişirip taze ekmek arası yapmak, kaşarlı sucuklu tost, mangalda sucuk, mmmm..... Ama marketlerden aldığımız sucuklar ne kadar sağlıklı bilmiyoruz, içlerinde tavuk kemiği vs.. gibi karışımlar, bol miktarda yağ, koruyucular var. Marketten hazır sucuk almaktansa kendiniz evde yapabilirsiniz. Hem içinde ne olduğunu bilirsiniz hem daha az yağlı olur, hem de bu kadar lezzetlisini nereden aldığınızı soranlara gururla "evde kendim yaptım" diyebilirsiniz. Malzemeler 2 -3 Mt Kurutulmuş Sucukluk Bağırsak (Baharatçılarda Bulunur) 1,5 Kg. Yağlı Dana Kıyma (Döşten veya Kaburgadan Olabilir. Toplamda et miktarının yaklaşık %20 si yağ olmalı. İstenirse 1 kg. yağlı dana kıyma ve 500 gr yağlı kuzu döş de kullanılabilir.) 3,5 Tatlı kaşığı Acı Kırmızı Tozbiber 1,5 Tatlı Kaşığı Sumak 3,5 Tatlı Kaşığı Tatlı Tozbiber 3 Tatlı kaşığı yeni bahar 4,5 Tatlı kaşığı kimyon 1 baş sarmısak (tuzla dövülmüş ve ince kıyılmış) 4,5 Tatlı Kaşığı karabiber 3,5 Tatlı Kaşığı Tuz Yapılışı İki kere çektirdiğiniz kıymaya; toz biber, yeni bahar, kimyon, karabiber ve sarımsakları eklenip iyice yoğurulur. Karışım streçle kaplanıp en az 8 - 10 saat buzdolabında dinlendirilir. Kuru bağısaklar ılık ve sirkeli suda 1 saat bekletilerek ıslatılır ve içi iyice sirkeli su ile temizlenir. Daha sonra geniş bir huni yardımı ile bağırsağın içi, sıkıca ve hiç hava almayacak biçimde doldurulur. İstenilen ebatta kesilen sucuk, kuru ve serince bir ortamda yaklaşık 3 - 4 günde hazır olacaktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pespembe Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2013 annemi ziyarete glttiğlmde annem hem kendine hem bize yaptı o kadar farklıki arkadaşlar hem çok çok sağlıklı hemde çok ucuza kalltell oluyor keslnllkle tavsiye ederim yalnız biz bağırsağa doldurmadık kare kare bölüp dondurucuya attık eşlmde çocuklarda bayıldı kesinllkle sucuğu kendlm yapmaya karar verdim .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
YARAMAZ Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2013 annemi ziyarete glttiğlmde annem hem kendine hem bize yaptı o kadar farklıki arkadaşlar hem çok çok sağlıklı hemde çok ucuza kalltell oluyor keslnllkle tavsiye ederim yalnız biz bağırsağa doldurmadık kare kare bölüp dondurucuya attık eşlmde çocuklarda bayıldı kesinllkle sucuğu kendlm yapmaya karar verdim .. peki siz nasıl yaptınız ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pespembe Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 çok ünlü bir baharatçı var ondan sucuk baharatı alabillrsiniz 1 kilo ete 80 gr baharat koyduk iyce yoğurdu annem bir gon beklettik dolapta ertesi gün büyük buzdolabı poşetine koyup tahta sıpatulayla dörde böldük doğru buzluıa yassı yassı üst üstte o kadar şaşırdımki çok bereketli oluyor burda kıyma 22 23 llra biz neredeyse kangalı o fiyata alıyorduk kötü marka almayız biz iyslnln kilosuda 43 45 llra yarı yarıya yani hemde az yağlı valla mis gibl oluyor birde annem tuz ve sarımsak ekledi eşlmin arkadaşı kastomonulu sağolsun oda sarımsak hediye getirmiş bize ondan kattık Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
berresu Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Eskiden yapar balkona asardık aylarca durur birşey olmazdı şimdi evler kaloriferli ne kadar dikkat etsende bozuluyor derin dondurucudan çıkınca köfte gibi oluyor en güzeli açık havada kuruyan. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pespembe Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 bir dahakine onuda deneyeyim bakalım nasıl olacak:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
YARAMAZ Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2013 çok ünlü bir baharatçı var ondan sucuk baharatı alabillrsiniz 1 kilo ete 80 gr baharat koyduk iyce yoğurdu annem bir gon beklettik dolapta ertesi gün büyük buzdolabı poşetine koyup tahta sıpatulayla dörde böldük doğru buzluıa yassı yassı üst üstte o kadar şaşırdımki çok bereketli oluyor burda kıyma 22 23 llra biz neredeyse kangalı o fiyata alıyorduk kötü marka almayız biz iyslnln kilosuda 43 45 llra yarı yarıya yani hemde az yağlı valla mis gibl oluyor birde annem tuz ve sarımsak ekledi eşlmin arkadaşı kastomonulu sağolsun oda sarımsak hediye getirmiş bize ondan kattık teşekkür ederim anlattığın için Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.