Jump to content

Kırmızı Et Marinasyonu Terbiyesi


Olcix
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Et seçerken en önemli nokta, etin rengi ve parlaklığıdır. Et koyu kırmızı bir renkte ve parlak olmalıdır. Et morumsu bir renkte ve parlaklık özelliğini yitirmişse bozuk olmasa dahi, bayattır. Ayrıca içindeki yağ, tomar şeklinde bulunmamalı aksine ince bir damar şeridi gibi eti boydan boya kat etmelidir.

 

Şimdi gelelim, kolay ve lezzet dolu bir terbiye tarifine...

meat+marinade.jpg

Malzemeler:

 

500 gr dana eti (sert kısmından)

1 su bardağı süt (etin sert olan sinir kısımlarını içindeki asitler ile parçalayıp, yumuşatması için)

Yarım su bardağı zeytinyağı (etin hava ile temasını kesmesi için)

1 ad. büyük boy soğanın suyu (rendelemek sureti ile)

1 Dal taze biberiye (yoksa kuru da olur)

1/2 çay kaşığı taze çekilmiş kara biber

 

Önce soğan suyu ve süt etlerin üzerine dökülür. Biberiye ve kara biber eklenip, yumuşakça etlere yedirlir. Ardından zeytinyağı ilave edilerek kabın üstü sıkı sıkıya streç film ile hava ile temasını kesmek için kapatılır.

 

Fazlaca bekletilecek vakit yoksa (1 saate kadar), dolaba koymaya gerek yoktur. Ama tavsiyem en az 8 saat dolapta dinlendirmenizdir.

 

Tuzu etleri pişirmeden hemen evvel ilave etmenizi tavsiye ederim, sertleşmesini ve sulanmasını engelleyecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...