Olcix Oluşturma zamanı: Aralık 17, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 17, 2013 Et seçerken en önemli nokta, etin rengi ve parlaklığıdır. Et koyu kırmızı bir renkte ve parlak olmalıdır. Et morumsu bir renkte ve parlaklık özelliğini yitirmişse bozuk olmasa dahi, bayattır. Ayrıca içindeki yağ, tomar şeklinde bulunmamalı aksine ince bir damar şeridi gibi eti boydan boya kat etmelidir. Şimdi gelelim, kolay ve lezzet dolu bir terbiye tarifine... Malzemeler: 500 gr dana eti (sert kısmından) 1 su bardağı süt (etin sert olan sinir kısımlarını içindeki asitler ile parçalayıp, yumuşatması için) Yarım su bardağı zeytinyağı (etin hava ile temasını kesmesi için) 1 ad. büyük boy soğanın suyu (rendelemek sureti ile) 1 Dal taze biberiye (yoksa kuru da olur) 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş kara biber Önce soğan suyu ve süt etlerin üzerine dökülür. Biberiye ve kara biber eklenip, yumuşakça etlere yedirlir. Ardından zeytinyağı ilave edilerek kabın üstü sıkı sıkıya streç film ile hava ile temasını kesmek için kapatılır. Fazlaca bekletilecek vakit yoksa (1 saate kadar), dolaba koymaya gerek yoktur. Ama tavsiyem en az 8 saat dolapta dinlendirmenizdir. Tuzu etleri pişirmeden hemen evvel ilave etmenizi tavsiye ederim, sertleşmesini ve sulanmasını engelleyecektir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.