Jump to content

Kremalı ve Bademli Kek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kremali-ve-bademli-kek_1724f43b.jpg

 

Kek için

140 gr toz badem

50 gr un

170 gr toz şeker

100 ml süt

1 yumurta akı (hafif çırpılmış)

8 yumurta akı

60 gr toz şeker (ekstra)

Krema için

200 ml krema

200 gr sütlü çikolata

üzeri için

Kakao

Pudra şekeri

çikolata parçaları

 

Kremalı ve bademli kek: Fırını 190 dereceye ayarlayın. 25 cm x 30 cm ölçülerinde tepsiye yağlı kağıt serin. Toz badem, un ve şekeri harmanlayın. Süt ve hafif çırpılmış yumurta akını ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta diğer yumurta aklarını mikserle katılaşıncaya kadar çırpın ve azar azar diğer karışıma ekleyip spatula ile karıştırın. Tepsiye yayıp 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı koyulaşıncaya kadar çırpın ve çikolatayı ekleyin. Keki enine 3 eşit parçaya kesin. Aralarına krema sürerek üst üste yerleştirin. üzerine kakao ve pudra şekeri serpiştirip çikolata parçaları ile süsleyin. Servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Yer Fıstığı Kremalı ve Bademli Tart

      500 gr toz şeker 400 gr tereyağı 500 gr toz badem 80 gr un 8 yumurta 5 gr Türk kahvesi Yer fıstıklı krema için 400 ml krema 400 ml süt 200 gr yer fıstığı ezmesi 100 gr yumurta sarısı 50 gr toz şeker 150 gr beyaz çikolata 200 gr sütlü çikolata   Yer fıstığı kremalı ve bademli tart: Tereyağı ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın. Yumurtaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Badem, Türk kahvesi ve unu ilave edin. 12 cm çapında ve içleri yağla

      , Yer: Kek & Pastalar

    • Bademli ve Kremalı Kuşkonmaz Çorbası

      400 gr kuşkonmaz 1 pırasa 50 gr tereyağı 4 su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı krema Tuz Karabiber Kavrulmuş badem   Bademli ve kremalı kuşkonmaz çorbası: Tereyağını tencereye alıp doğranmış kuşkonmaz ve pırasayı ekleyin. Orta ateşte 5 dakika soteleyin. Unu ilave edip 3 dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ekleyip 10 dakika pişirin. Tuzu, karabiberi ve kremayı ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. çorbayı blender’la ezin. Kaselere paylaştır

      , Yer: Çorbalar

    • Bademli ve Limon Kremalı Kek

      3 yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı süt 1 su bardağı ayçiçek yağı 2.5 su bardağı un 1 paket şekerli vanilin 1 paket hamur kabartma tozu 1 su bardağı badem üzeri için 250 gr labne peyniri 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket vanilin 1 limonun rendelenmiş kabuğu Yarım paket krem şanti   Bademli ve Limon Kremalı Kek: Yumurta ile pudra şekerini mikserle çırpın. Süt, ayçiçek yağı, vanilin, elenmiş un ve hamur kabartma tozunu ekleyip karış

      , Yer: Kek & Pastalar

    • Ganaj Kremalı ve Bademli Bisküvi

      Ganaj krema için 150 gram sütlü çikolata 110 gram çiğ krema Bisküvi için 170 gram kabuğu soyulmuş badem 150 gram un 150 gram tereyağı Tuz 100 gram iri taneli tozşeker 70 gram bal 2 adet yumurta Tozşeker Kabartma tozu   Krema için çikolatayı çiğ kremayla benmari usulü eritip soğumaya (Benmari usulü soğutun.) bırakın. Soğuduktan sonra köpüklü bir karışım elde edene kadar çırpın. Bisküviler için un, yumuşatılmış tereyağı, iri taneli tozşeker, bal, 50 gram dövülmüş badem ve 10 gram to

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...