Jump to content

Kolay Yılbaşı Hindisi


İη¢ιѕєℓ
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

1 tane istediğiniz büyüklükte tüm hindi

2 su bardağı tavuk suyu veya su

2 kaşık zeytinyağı

Yarım limon

2 diş sarımsak

Tuz, karabiber

 

Eğer özel hindi rosto için kullanılan fırın tepsiniz yoksa, hindinin sığacağı büyüklükte fırın tepsisi ve tepsinin içine pasta soğutmak için kullandığımız teli koyuyoruz, hindiyi bu telin üzerinde rusto yapıyoruz.

Önce hindiyi temizleyip soğuk suda yıkıyoruz. Hazırladığımız tepsiye alıyoruz, içine sarımsak ve yarım limon yerleştiriyoruz (isterseniz pişerken fazla dağılmaması için rusto yaparken kullanılan ip fileyi geçiriyoruz). Hindinin üzerine biraz zeytinyağı sürüyoruz, tuz ve karabiber serpiyoruz. Tepsinin içine 2 bardak tavuk suyu veya su ekliyoruz. Tepsiyi folyu ile hafif kapatıyoruz ve 180 derece fırında pişiriyoruz. Her 45 dakika bir kepçeyle tepsideki sudan alıp hindinin üzerine döküyoruz. Tekrar üzerine örtüp pişirmeye devam ediyoruz. Hindinin büyüklüğüne göre pişme süresi değişir, her yarım kilo için 13-15 dakika pişme suresi gerekiyor. (5 kg hindi yaklaşık 2-2,5 saatte pişer). Pişmesine yakın derisinin çıtır olmasını isterseniz üzerine biraz margarin veya tereyağı sürün ve folyoyu açın, son yarım saat kadar üzeri açık pişerse daha iyi kızarır. Dilimlemeden önce 10-15 dakika bekleyin, fırından hemen çıktığında dilimlerseniz içinin suyunu bırakır ve yerken et kuru olur. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...