Jump to content

Sebzeli Hindi But Sarma


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

sebzeli-hindi-but-sarma_98c58ed4.jpg

 

1 kg kemiksiz hindi but eti

200 gr taze fasulye

1 havuç

1 kırmızıbiber

4~5 kurutulmuş domates

2 sivri biber

1 soğan

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

2~3 dal taze kekik

Tuz

Karabiber

 

Sebzeli hindi but sarma: Taze fasulyeyi ayıklayıp dörde bölün ve biraz diri kalacak şekilde haşlayın.Wok tavada zeytinyağını ısıtın. üzerine yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sarımsakları ve jülyen şeklinde doğradığınız biberleri ilave edin. Rendenin iri tarafıyla rendelediğiniz havucu, taze fasulyeyi, tuzu, karabiber, kekiği ve doğradığınız kurutulmuş domatesi de ilave edin. Sebzeler biraz diri kalacak şekilde soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hindi etini tezgaha alın. üzerine tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız harcı kenarına yerleştirip rulo şeklinde sarın. Kenarının açılmaması için fırın ipi ile bağlayın. Tereyağını tavada eritin. üzerine hindi sarmayı ekleyip yüksek ateşte her tarafını kızartın. Fırın tepsisine alın. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine paylaştırın. üzerini önce yağlı kağıt sonra alüminyumfolyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Folyoyu açıp fırında 5 dakika daha pişirip fırından çıkarın. İlk sıcaklığı gittikten sonra dilimleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Sebzeli Hindi Sarma

      4 dilim hindi şnitzel 1 çorba kaşığı un, tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı hardal 4 dilim jambon 250 ml tavuk suyu 4 çorba kaşığı limon suyu 450 gram patates kroket 600 gram sebze garnitürü (hazır ürün) 150 gram süt kreması 2 adet salatalık turşusu 2 adet soğan 3 çorba kaşığı margarin   Yapılışı: Eti temizleyip biraz inceltin.Üzerine un, tuz, karabiber ve kekik serpin.Hardal sürüp etlerin üzerine birer dilim jambon ilave edin.Turşuları ikiye bölüp en üste ekleyin.

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...