Jump to content

Otlu Tereyağlı Hindi Eti


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

otlu-tereyagli-hindi-eti_5e95aad9.jpg

 

4 parça hindi göğüs fileto 100 gr un

3 yumurta

200 gr ufalanmış bayat ekmek içi

İç harcı için

1 diş sarımsak

Yarım demet tarhun

2 dal maydanoz

50 gr tereyağı

Yarım limonun suyu

Kızartmak için

Ayçiçek yağı

 

Otlu tereyağlı hindi eti: Yemeğin iç harcı için sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. Maydanoz ve tarhunu keskin bir bıçakla kıyın. Sarımsak ve yeşillikleri bir kaseye alın. Tereyağı ve limon suyunu ilave edip iyice karıştırın. Taze otlu tereyağını bir parça yağlı kağıt üzerine alıp rulo şekli vererek sarın. Buzluğa alıp dondurun. Hindi göğüs filetoları cep oluşturacak şekilde kesin. Et tokmağıyla ezerek hafifçe inceltin. Taze otlu tereyağını 4 dilim olacak şekilde kesin. Cep şeklinde kestiğiniz etlerin içine birer parça tereyağı yerleştirin. Un, çırpılmış yumurtalar ve ufalanmış bayat ekmek içini ayrı yayvan kaplara alın. Yağı tavaya alıp ısıtın. Hindi etlerini sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve ufalanmış ekmek içine bulayıp sıcak yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün. Servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...