Jump to content

Kestaneli Hindi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kestaneli-hindi_926c3012.jpg

 

1 bütün hindi göğüs fileto

100 gr lor peyniri

50 gr rendelenmiş parmesan peyniri

2 dilim ekmek içi

1 yumurta

300 gr kavrulmuş kestane

3 diş sarmısak

2 dal taze adaçayı

2 yemek kaşığı domates püresi

1 ceviz büyüklüğünde tereyağı

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Mutfak ipi

 

Kestaneli hindi: Fırını 200 dereceye ayarlayın. Hindi göğüs filetoyu bir et dövücüyle inceltin. üzerine zeytinyağı asürüp tuz ve karabiber serpin. Tereyağını tavaya alıp eritin. Adaçayı, dilimlenmiş sarmısakları ve kavrulmuş kestaneleri ekleyip birkaç dakika kavurun. Tavayı ocaktan alıp harcı ılındırın. Ekmek içi, lor peyniri, parmesan peyniri, yumurta, tuz ve karabiberi büyük bir kaseye alın. Kestaneli harcı ekleyip karıştırın. Hindi filetonun üzerine yayın. Eti rulo şeklinde sarın ve mutfak ipiyle açılmayacak şekilde bağlayın. Etin üzerine zeytinyağı sürün. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip rulo hindi etini üzerine yerleştirin. Domates püresini biraz zeytinyağı ve su ile inceltip etin üzerine gezdirin. üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırın ısısını 180 dereceye indirip üzerindeki folyoyu alın ve 20 dakika daha pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Kestaneli Hindi

      4 dilim hindi füme Yarım kg kestane 1’er adet havuç ve elma Yarım limonun suyu Yarım demet dereotu İki buçuk çorba kaşığı krema 1 adet tavuk göğsü 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1’er tutam tuz, karabiber ve tarçın   Kestanelere bıçakla çizikler atıp bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Kabuklarını soyun ve iyice ezin. Havucu jülyen doğradıktan sonra 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Diğer taraftan elmayı soyup rendeleyin. Üzerine limon suyu ekleyip karıştı

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...