Jump to content

Wellington Usulü Bonfile


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

wellington-usulu-bonfile_79434fc6.jpg

 

1 büyük parça bütün bonfile

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı bal

1 yemek kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı kekik

Tuz

Karabiber

4~5 diş sarımsak

3 milföy hamuru

1 yumurta sarısı

 

Wellington usulü bonfile: Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bonfileyi pişirmeden önce bıçakla 4-5 yerinden ufak kesikler açın ve içlerine kabukları soyulmuş sarımsakları yerleştirin. Zeytinyağı, bal, soya sosu, kekik, tuz ve biberi bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu bonfilenin her yerine sürün. Döküm bir tavayı iyice ısıtın ve yüksek ateşte bonfileyi çevirerek her tarafının renk değiştirmesini sağlayın (bu işlem bonfilenin daha sonraki pişme aşamasında suyunu kaybetmemesini ve karamelize lezzetinde olmasını sağlar). Bonfileyi bir tabağa alıp ılınması için bekletin. Milföy hamurlarını hafif unlanmış zeminde merdane ile açıp inceltin ve bonfilenin her tarafını kapatacak şekilde sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ek yeri alta gelecek şekilde yerleştirin. Artan hamur parçalarıyla figürler yapıp üzerine yapıştırın. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Wellington Usulü Bonfile

      1 adet bütün bonfile 2-3 diş sarmısak 2 adet rulo milföy hamuru 1 adet yumurta sarısı   Marine için: Hardal, karabiber, kekik, sarmısak, zeytinyağı, bal, şarap, soya sosu   Sos için: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı soya sosu 1 diş ince kıyılmış sarmısak 1-2 tatlı kaşığı mısır nişastası   Bonfileyi hardal, karabiber, kekik, sarmısak, zeytinyağı, bal, şarap ve soya sosu karışımında marine edin. Etin birkaç yerine bıçakla ufak yarıklar açıp, sarmısak yerle

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...