Jump to content

Muzlu ve Cevizli Bisküvi


Sidre

Önerilen Mesajlar

muzlu-ve-cevizli-biskuvi_08b50a8f.jpg

 

400 gr un

Yarım tatlı kaşığı karbonat

1 tutam tuz

1 su bardağı esmer şeker

Yarım su bardağı toz şeker

75 gr tereyağı

1 yumurta

1 büyük boy olgun muz

320 gr damla çikolata

140 gr ceviz içi

 

Muzlu ve cevizli bisküvi:

Muzun kabuğunu soyup içini püre şeklinde ezin. Un, karbonat ve tuzu geniş bir cam kaseye alıp harmanlayın. Şekerleri başka bir cam kaseye alın. Tereyağını ekleyip mikserle çırpın. Püre muz ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Unlu karışımı ekleyip yoğurun. Küçük parçalar şeklinde kırılmış ceviz ve damla çikolataları ekleyip bir süre daha yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil vermeden yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizin. önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Bisküvileri tepside soğutup servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...