Jump to content

Antep Fıstıklı ve Kadayıflı Muhallebi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

antep-fistikli-ve-kadayifli-muhallebi_dd2956ae.jpg

 

üzeri için

250 gr tel kadayıf

30 gr tereyağı

3 yemek kaşığı toz şeker

50 gr Antep fıstığı içi

Muhallebi için

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2 parça nohut büyüklüğünde damla sakızı

1 çay kaşığı vanilya esansı

3 yemek kaşığı pirinç unu

 

Antep fıstıklı ve kadayıflı muhallebi: Kadayıfları küçük parçalar olacak şekilde ufalayın. Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 1-2 dakika bekletin. Tereyağı, şeker ve kadayıfları büyük bir tencereye alıp karıştırarak kavurun. Ufalanmış Antep fıstığını ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılındırın. Süt, şeker, pirinç unu ve vanilyayı bir tencereye alın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ezilmiş damla sakızlarını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Muhallebiyi cam kaselere paylaştırın. üzerini Antep fıstıklı kadayıfla süsleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...