Jump to content

Tavuk Biryani


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

tavuk-biryani_9e74d8f1.jpg

 

1 kg basmati pirinç

12 parça tavuk budu

1 soğan

2 domates

Yarım tatlı kaşığı garam masala

Yarım tatlı kaşığı Hint safranı

1.5 tatlı kaşığı kişniş

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı zencefil

4 diş sarımsak

1 çay fincanı ayçiçek yağı

2 çay fincanı sıcak su

Tuz

3~4 kakule

5~6 karanfil

1~2 tane karabiber

 

Tavuk biryani: Pirinci bol suyla yıkayın. Pirinçleri haşlayacağınız suya tane karabiber, tane karanfil ve tane kakule ekleyip suyu kaynatın. Pirinci ekleyip diri kıvamda kalacak şekilde haşlayın. Ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Halka şeklinde doğranmış soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun. Dövülmüş sarımsak ve zencefili ekleyip kavurmaya devam edin. Baharat ve küçük kesilmiş domatesi ekleyip kavurun. Tavuk butlarını ekleyin. 5 dakika kavurun ve 2 çay fincanı sıcak su ekleyip 20 dakika pişirin. Diri kıvamda haşlanmış pirinci büyük bir servis tabağına alın. üzerine tavuk butlarını sosuyla birlikte alın. Garam masala serpin. Sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...