Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 7, 2014 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 7, 2014 Yarım kahve fincanı sıvıyağ 25 adet arpacık soğan 2 adet havuç 250 gram kıyma 2 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı fesleğen Yeteri kadar tuz karabiber Yarım demet maydanoz Beşamel sos için: 1 tatlı kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı un yarım su bardağı süt Yeteri kadar tuz karabiber 1 adet yumurtanın sarısı Üzerine: Rendelenmiş kaşar peyniri Tencereye yağı alın. İçine soğanları, ince doğranmış havuçları koyup, soğanlar pembeleşene dek kavurun. Ardından kıyma ve ince doğranmış biberleri de ekleyerek kıyma bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Fesleğen, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Bu malzemeyi bir fırın tepsisine yayın. Ayrı bir yerde margarini kızdırın. Unu ilave edip, un kokusu gidene dek kavurun. Sütü ilave edin. Koyulaşınca tuz ve karabiberini ayarlayın. Ilınmaya bırakın. Ilınınca yumurta sarısı ilave edip iyice çırpın. Sosu tepsideki yemeğin üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Kaşar peynirleri kızarana dek pişirip, sıcak olarak servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.