Jump to content

İşkembe Yahnisi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

iskembe-yahnisi_f8247087.jpg

 

1 kg temizlenmiş dana işkembesi

100 gr tereyağı

2 orta boy soğan

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Tuz

 

İşkembe yahnisi: Temizlenmiş ve yıkanmış işkembeyi tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp iri parçalar şeklinde kesin. Kestiğiniz parçaları tekrar haşlama suyuna ekleyin. Tereyağını tavada eritin. Kıyılmış soğan ekleyip kısık ateşte soğanı yakmadan kavurun. Tuzla tatlandırın. Kırmızı toz biberi ekleyip tavayı ocaktan alın. Karışımı işkembenin bulunduğu tencereye ekleyip karıştırın. 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Nohutlu İşkembe Yahnisi

      1 kg temizlenmiş işkembe Su 2 su bardağı nohut 1 limonun kabuğu 5~6 diş sarımsak 2 orta boy soğan 2 orta boy domates 5~6 sivri biber 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber   Nohutlu işkembe yahnisi: Nohutları birkaç su yıkayıp akşamdan ıslatın. Ertesi gün düdüklü tencereye alıp üzerini iki parmak aşacak kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Nohutları delikli kepçeyle tencereden alıp bekletin. Temizlenmiş işkembeleri birkaç kez yıkayıp düdüklü tencere

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...