Jump to content

Kuru Erik Yahnisi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kuru-erik-yahnisi_23da0928.jpg

 

500 gr kuzu eti

250 gr kuru erik

20 arpacık soğanı

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

 

Kuru erik yahnisi: Kuru erikleri ılık suda 2 saat bekletin. İri parçalar şeklinde doğranmış kuzu etini tencereye alın. üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alın. Et piştikten sonra suyunu süzün. Eti kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla birlikte bir tencereye alın. 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip kavurun. Eti haşladığınız suyu, tarçını ve şekeri ekleyip pişirmeye devam edin. Kuru eriklerin suyunu süzüp 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Et pişince tencereye ekleyip bir taşım daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...