Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 19, 2014 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 19, 2014 500 gr kuzu eti 250 gr kuru erik 20 arpacık soğanı 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz Kuru erik yahnisi: Kuru erikleri ılık suda 2 saat bekletin. İri parçalar şeklinde doğranmış kuzu etini tencereye alın. üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alın. Et piştikten sonra suyunu süzün. Eti kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla birlikte bir tencereye alın. 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip kavurun. Eti haşladığınız suyu, tarçını ve şekeri ekleyip pişirmeye devam edin. Kuru eriklerin suyunu süzüp 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Et pişince tencereye ekleyip bir taşım daha pişirin. Sıcak servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.