Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 19, 2014 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 19, 2014 750 gr dana kıyma 2 yemek kaşığı pirinç 2 soğan (küp doğranmış) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yumurta 2 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 1 yemek kaşığı kıyılmış kekik Un Tuz Ayçiçek yağı Bezelye püresi için 3 su bardağı taze bezelye 350 ml krema 1 yemek kaşığı doğranmış soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı 10 yaprak kıyılmış taze nane Tuz Bezelye püreli kadınbudu köfte: Pirinci suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp kenara alın. Orta ateşteki bir tavaya zeytinyağını ekleyin. Soğanları ve kıymanın yarısını birlikte soteleyin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Sotelenmiş kıymayı ve kalan kıymayı ayrı bir kaba alın. İçine pirinci, 1 yumurtayı, maydanozu, kekiği, kimyonu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Yoğurduktan sonra istediğiniz şekil ve boyda köfteler hazırlayın. Ufak bir kasede kalan iki yumurtayı çatalla hafifçe çırpın. Bir başka kaseye de unu alın. Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp fazlasını silkeleyin ve kızgın yağda kızartın. Kızaran köfteleri fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın. Bezelye püresi için bezelyeleri haşlayın. Tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar soteleyin. Bezelyeleri de ekleyip 2 dakika daha orta ateşte çevirin. Kremayı ekleyin ve koyulaşıncaya kadar orta ateşte birkaç dakika daha pişirin. Tavadaki miktarın üçte birini mutfak robotuna aktarın. Tuzunu ayarlayın ve birkaç kere çevirerek püre kıvamına getirin. İnce bir süzgeç ya da elekten geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Kalan bezelyeleri pişirip hafifçe ezerek püreye ekleyin. Naneyle tatlandırın. Kadınbudu köftelerini yanında bezelye püresiyle birlikte servis yapın. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.