Jump to content

Beşamel Soslu ve Tavuk Etli Börek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

besamel-soslu-ve-tavuk-etli-borek_f31ee185.jpg

 

3 yufka

250 gr yoğurt

2 yumurta

1 çay bardağı ayçiçek yağı

İç harcı için

1 parça tavuk göğüs eti

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1.5 su bardağı süt

Tuz

Karabiber

üzeri için

çörek otu

 

Beşamel soslu ve tavuk etli börek: Tavuk etini pişirip ılındıktan sonra tel tel ayırın. Unu ayçiçek yağı ile kavurun. Sütü azar azar ilave ederek pişirin. Tavuk eti, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Yoğurt, yumurta ve ayçiçeği yağını kasede karıştırın. Yufkayı sekiz üçgen elde edecek şekilde kesin. üzerlerine yoğurtlu karışımdan sürün. İç harçtan ekleyip iri sigara böreği şeklinde sarın. üzerlerine yoğurtlu karışımdan sürüp çörek otu serpin. önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...