Jump to content

Kuzu Etli Tas Kebabı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kuzu-etli-tas-kebabi_99deb771.jpg

 

1 kg kuzu eti

300 gr arpacık soğan

1 yemek kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay bardağı su

Kuyruk yağı

12 taze soğan

1 demet maydanoz

1 kahve fincanı nar pekmezi

 

Kuzu etli tas kebabı: Kuzu etini küçük parçalar şeklinde kesin. Soğanların kabuğunu soyun. Et, tuz, karabiber ve soğanı bir kaba alıp harmanlayın. Isıya dayanıklı bir tasa bu harcı doldurun. üzerine 1 çay bardağı su ekleyin. Tasın üzerini kuyruk yağıyla kapatın. Tası içindekilerle birlikte yuvarlak bir fırın tepsisine ters çevirin. Maydanozları ve taze soğanları temizleyip kıyın. Tasın çevresine bu harcı yayın. Harcın üzerine nar pekmezi gezdirin. Yemeği kısık ateşte 3 saat boyunca pişirin. Tası tepsiden alın. Yemeği pirinç pilavıyla birlikte servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Kuzu Etli İslim Kebabı

      500 gr parça kuzu eti 1 soğan 2 domates 2 su bardağı su 4 patlıcan Tuz Karabiber Sos için 3 domates   Kuzu etli islim kebabı: Eti, küp doğranmış domates ve soğan, suyla birlikte tencereye alın. Eti yumuşayana kadar pişirin. Piştiğinde tuz, baharat ekleyin. Suyunu süzün ve bunu yemeğin üzerine sos yapmak üzere ayırın. Patlıcanları uzunlamasına, 1 cm kalınlığında dilimleyin. Bir süre tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kızarttı

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Kuzu Etli Kağıt Kebabı

      1 paket Kuzu Yemeklik Kuşbaşı 2 havuç 2 patates 10 arpacık soğan 1 çay bardağı haşlanmış bezelye Tuz Karabiber 2 çorba kaşığı zeytinyağı   Kuzu etli kağıt kebabı: Arpacık soğanları kaynar suda 5 dakika bekletin. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. Havuçların ve patateslerin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Kuzu kuşbaşı, havuç, patates, haşlanmış bezelye, arpacık soğan, tuz, karabiber ve zeytinyağını büyük bir kapta harmanlayın. 30 x 20 cm ebatlarında 4 tane yağlı

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Kuzu Etli Dağ Kebabı

      1 soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 kg kuzu eti 3 diş sarımsak 5 taze soğan 2 kabak 2 havuç 2 patates 250 gr taze fasulye 1 kereviz 1 su bardağı su Yarım demet dereotu Tuz Karabiber Kekik Kırmızı pul biber   Kuzu etli dağ kebabı: Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağını ilave ettiğiniz tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurun. İri parçalar halinde kesilmiş kuzu etini ilave edip birlikte kavurun. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurma

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...