Sidre Oluşturma zamanı: Mayıs 6, 2014 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 6, 2014 800 gr’lık kemiksiz kuzu budu 50 ml keçiboynuzu pekmezi 2 diş sarımsak 2 dal taze biberiye 50 ml zeytinyağı Tuz Taze çekilmiş karabiber Biberiyeli patates için 500 gr taze patates 80 gr tereyağı 3 dal biberiye 1 diş sarımsak Tuz Taze çekilmiş karabiber Biberiyeli, patatesli kuzu budu: Keçiboynuzu pekmezi, kıyılmış sarımsak, kıyılmış biberiye, zeytinyağı, tuz ve taze çekilmiş karabiberi büyük bir yayvan kabın içine alın. Kemiksiz kuzu budunu ekleyip sosu etin her yanına bulayın. üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında bir gece bekletin. Taze patatesleri bol suyla yıkayıp bir fırın kabına dizin. Tereyağını küçük bir tencerede eritin. Biberiye ve kabuğu soyulmuş sarımsağı ekleyin. Biberiye ve sarımsağın aroması tereyağına geçene kadar 2-3 dakika kavurun. Tereyağını patateslerin üzerine gezdirin. Tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin. 150 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kuzu budunu fırın tepsisine yerleştirin. 150 derece fırında 2 saat 20 dakika pişirin. Patateslerle birlikte sıcak servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.