Sidre Oluşturma zamanı: Mayıs 9, 2014 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 9, 2014 1 kg kemiksiz kuzu budu 6 soğan 60 ml zeytinyağı 40 gr tereyağı 3 gr kimyon tohumu 30 ml günbalı 1 baş sarımsak 2 defneyaprağı 1 dal taze biberiye Tuz Karabiber 1 litre su Kimyon tohumlu kuzu yahni: Soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip kısık ateşte şeffaflaşana kadar kavurun. Hafifçe ezilmiş kimyon tohumları ve kabukları soyulmuş sarımsak dişlerini ekleyin. Birkaç dakika kavurun. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş kuzu etini ilave edin. Günbalı, defne yaprağı, biberiye, tuz ve karabiberi ekleyin. üzerine suyu ekleyip su kaynayana kadar hızlı ateşte su kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Su tamamen azaldıktan sonra yemeği sıcak olarak servis yapın. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.