Jump to content

Ecevit Çorbası (Kastamonu)


Sidre

Önerilen Mesajlar

ecevit-corbasi-kastamonu_41e5a81d.jpg

 

1 çay bardağı baldo pirinç

5 su bardağı tavuk suyu veya su

1 çırpılmış yumurta

1 su bardağı süzme yoğurt

20 gr tereyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane

Tuz

 

Ecevit çorbası (Kastamonu): Baldo pirinci yıkayın ve tavuk suyuyla birlikte tencereye alıp haşlayın. çırpılmış yumurta ve yoğurdu bir kasede çırpın. çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyip karışımı ılındırın. Karışımı tencereye yavaşça ilave edin. Birkaç dakika pişirin. Tereyağını tavada kızdırıp naneyi ekleyin. Tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Naneyi ekleyip karıştırın. çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...