Jump to content

Soslu Köfte Tarifi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

soslu-kofte_6a43e843.jpg

 

500 gr kıyma

1 soğan

1 yumurta

2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı

Yarım su bardağı krema

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

Kızartmak için ayçiçek yağı

Sos için

2 kg kuzu kemik

4 litre su

Yarım kahve fincanı un

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı elma sirkesi

100 gr havuç

100 gr soğan

2 defne yaprağı

5 tane karabiber

Yarım yemek kaşığı tuz

 

Soslu köfte:

Kıymayı derin bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, sarımsak ve diğer tüm malzemeleri ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp ayçiçek yağında kızartın. Küçük parçalara ayrılmış kuzu kemik, havuç, soğan ve tane karabiberi bir tepsiye alın. Kemikler iyice kızarana kadar fırında kızartın. Yarım kahve fincanı unu ekleyin ve 10 dakika daha kızartın. Tepsiye elma sirkesini ekleyin ve 2 dakika kaynatın. 1 litre suyu ekleyerek kemikleri birkaç dakika daha kaynatın. Malzemeleri daha sonra büyük bir tencereye aktarıp içerisine kalan 3 litre suyu ekleyin. Domates salçası, tuz ve defne yaprağını ilave ederek kaynatın. Suyun ısınmasıyla üzerinde biriken köpükleri alın. Tencerenin kapağı kapatarak kısık ateşte 12 saat pişirin. Et suyunu süzerek küçük bir tencereye aktarın. Tekrar kaynatarak 3-4 su bardağı et suyu elde edene kadar kaynatmaya devam edin. Köftelerin üzerine döküp servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...