Pastörize Süt mü Çiğ Süt mü?..
-
Benzer Konular
-
Pastörizasyon - Pastörize Etmek Ne Demek?..
Pastörizasyon, gıda sanayiinde, besin maddelerini hastalık yapıcı mikroorganizmalardan arındırmak amacıyla uygulanan ısıtma yöntemi. İlk kez 1860'larda Fransız bilim adamı Louis Pasteur tarafından geliştirilen ve onun adıyla anılan bu yöntem, mikroorganizmaların ısı yardımıyla tahrip edilmesi esasına dayanır. İçinde enzim ve bakteri bulunan besleyici özelliği olan maddenin 60 C den 100 °C dereceye kadar ısıl işlemle öldürme veya etkisiz hale getirilme işlemidir. Bakterilerin ölüm eğrisi can, Yer: Genel Kültür
-
Pastorize Sütün Sağlığa Zararları...
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ahmet Aydın, sütün, çok faydalı bir içecekken pastörizasyon, yüksek ısı uygulaması (UHT) ve homojenizasyonla çok zararlı bir ürün haline geldiğini söyledi. Hangi sütü içelim? Sütü nasıl tüketmeliyiz? İşte cevapları... iyibilgi zoom Prof. Dr. Ahmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sütün raf ömrünü uzatmak için yapılan pastörizasyon ve UHT’nin bazı hastalık yapan bakterileri ortadan kaldırırken, faydalı bakterileri de yok ettiğini söyledi., Yer: Sağlık Haberleri
-
Süt: Pastorize mi Çig mi?
Süt: Pastorize mi Çig mi? Şimdi batı diyetinde en çok tartışmaya konu olmuş ve yanlış anlaşılmış kısma geldik. Doğulular ve Afrikalılar geleneksel olarak, müshil amaçlı kullanımı hariç sütten uzak durmuşlardır. Ama batı dünyasında insanlara hayatları boyunca her gün süt içmeleri söylenir. Doğaya baktığımızda, yavruların diğer yiyeceklerle sütten kesildiği zamana kadar yalnızca sütle beslendiğini görürüz. Sütün sind, Yer: Sağlık Haberleri
-
Pastörize Ahlak
İnsanda tıpkı hayvan gibi açlık duygusu ortaya çıktığında harekete geçmektedir fakat hayvandan bir farkı vardır hayvan açlık duygusunu bastırmak için davrandığında belli bir düzene belli bir yazgıya uygun olarak davranın lakin insan düzen tanımaz bir şekilde açlığını doyurmaya çalışır ki bu insanı vahşete gebe bırakır. Bu yüzden ki insanın vahşeti ortaya çıkarmaması için çoğunluk tarafından önceden belirlenmiş herhangi bir gerekçe göstermeden, herhangi bilimsel bir sorgulamaya tabi tutmadan, Yer: Deneme & Makaleler
-
Pastörize Sütün Sağlığa Zararları
Prof. Dr. Ahmet Aydın, sütün, çok faydalı bir içecekken pastörizasyon, yüksek ısı uygulaması (UHT) ve homojenizasyonla çok zararlı bir ürün haline geldiğini söyledi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Aydın, sütün, çok faydalı bir içecekken pastörizasyon, yüksek ısı uygulaması (UHT) ve homojenizasyonla çok zararlı bir ürün haline geldiğini söyledi. Prof. Dr. Ahmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamad, Yer: Sağlık Haberleri
-
Önerilen Mesajlar
Arşivlendi
Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.