Jump to content

Ev Makarnası


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

ev-makarnasi_80ce4987.jpg

 

1 kg un

7 yumurta

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tuz

 

Ev makarnası:

Tüm malzemeleri büyük bir cam kaseye alıp iyice yoğurun. Orta sertlikte bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru merdane yardımıyla açın. Açtığınız yufkayı temiz bir bezin üzerine koyarak hafif kurumaya başlayana kadar bekletin. Hamur hafif kuruduğunda ince şeritler şeklinde kesin. Fırın tepsisine alıp sıcak fırında hafifçe kızarıp kuruyana kadar pişirin. Soğuduktan sonra bez torbalarda saklayın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Kalamarlı Ev Makarnası

      Hamuru için: 1 su bardağı un 4 adet yumurta, tuz İçi için: 1 adet soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 2 diş sarmısak 10-12 adet kiraz domates 200 gram halka doğranmış kalamar 1 çay kaşığı karabiber, taze kekik, tuz   Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın. Bu şekilde 30 dakika dinlendirin. Soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağında soteleyin. Sarmısağı kıyarak soğana ekleyin. Sotelemeye devam edin. Bütün şekildeki kiraz domates ve kalamarı ilave e

      , Yer: Makarnalar

    • Sebzeli ve Bademli Tam Buğday Makarnası

      2 yemek kaşığı zeytinyağı 300 gr brokoli 1 kırmızıbiber 3 diş sarımsak 250 gr tam buğday makarnası 25 gr kavrulmuş file badem Tuz   Sebzeli ve bademli tam buğday makarnası: Brokolileri yıkayıp parçalara ayırın ve buharda 10 dakika kadar haşlayın. Makarnayı kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Biberin çekirdeklerini temizleyip ince doğrayın. Sarımsakları rendeleyip zeytinyağında 2 dakika kavurun. Biberleri ekleyip birkaç dakika soteleyin. Haşlanmış bro

      , Yer: Makarnalar

    • Fırınlanmış Brokolili Ziti Makarnası

      3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı ve yağlama için daha fazlası Deniz tuzu 3 yemek kaşığı ağartılmamış çok amaçlı un 2 su bardağı süt, bir kaynamaya kadar ısıtılır 2 diş sarımsak, ezilmiş ve soyulmuş Taze öğütülmüş karabiber 1 1/2 kilo brokoli rabe, kesilmiş 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 350 gram ziti 3 bardak taze rendelenmiş Parmigiano-Reggiano ya Grana Padano peynir   Fırını 400 dereceye ayarlayın. 4 küçük veya bir büyük seramik pişirme kasesini tereyağıyla yağlayın. Büyük bir tence

      , Yer: Makarnalar

    • Derya Makarnası

      Kullanılacak malzeme : 400 gram midye makarna, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen, 200 gram çayır peyniri, 50 gram sadeyağ, yeteri kadar tuz ve karabiber, 2 kahve fincanı makarnanın haşlandığı sudan.   Yapımı: makarnalardan 400 gramını haşlamalı. Makarnaları ateşten indirmeden iki - üç dakika önce iki kahve fincanı kadar makarna suyundan alıp bir kenara bırakmalı. Makarnaları süzünce ufak parçalara bölünmüş yağları içine atıp harmanlamalı ve yap

      , Yer: Makarnalar

    • Karabiberli Ev Makarnası

      Malzemesi: 3 adet yumurta 4 su bardağı un 1 yemek kaşığı zeytinyağı Karabiber ,Tuz   Tarifi: • Yoğurma kabına unu döküp ortasını havuz gibi açın. • Yumurta, karabiber, tuz ve zeytinyağ koyup sert bir hamur tutun. • Naylon torba içinde 20 dakika bekletin. • Hamurdan iki beze yapın. • Bezeleri yufkadan kalın açıp yuvarlak kalıpla şekillendirin. • Makarnayı 2 saat serin yerde kuruması için bekletin. • Kaynayan tuzlu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. • Makarnayı 5 dakika haşlayın

      , Yer: Makarnalar

×
×
  • Yeni Oluştur...