Ev Makarnası
-
Benzer Konular
-
Kalamarlı Ev Makarnası
Hamuru için: 1 su bardağı un 4 adet yumurta, tuz İçi için: 1 adet soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 2 diş sarmısak 10-12 adet kiraz domates 200 gram halka doğranmış kalamar 1 çay kaşığı karabiber, taze kekik, tuz Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın. Bu şekilde 30 dakika dinlendirin. Soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağında soteleyin. Sarmısağı kıyarak soğana ekleyin. Sotelemeye devam edin. Bütün şekildeki kiraz domates ve kalamarı ilave e, Yer: Makarnalar
-
Sebzeli ve Bademli Tam Buğday Makarnası
2 yemek kaşığı zeytinyağı 300 gr brokoli 1 kırmızıbiber 3 diş sarımsak 250 gr tam buğday makarnası 25 gr kavrulmuş file badem Tuz Sebzeli ve bademli tam buğday makarnası: Brokolileri yıkayıp parçalara ayırın ve buharda 10 dakika kadar haşlayın. Makarnayı kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Biberin çekirdeklerini temizleyip ince doğrayın. Sarımsakları rendeleyip zeytinyağında 2 dakika kavurun. Biberleri ekleyip birkaç dakika soteleyin. Haşlanmış bro, Yer: Makarnalar
-
Fırınlanmış Brokolili Ziti Makarnası
3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı ve yağlama için daha fazlası Deniz tuzu 3 yemek kaşığı ağartılmamış çok amaçlı un 2 su bardağı süt, bir kaynamaya kadar ısıtılır 2 diş sarımsak, ezilmiş ve soyulmuş Taze öğütülmüş karabiber 1 1/2 kilo brokoli rabe, kesilmiş 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 350 gram ziti 3 bardak taze rendelenmiş Parmigiano-Reggiano ya Grana Padano peynir Fırını 400 dereceye ayarlayın. 4 küçük veya bir büyük seramik pişirme kasesini tereyağıyla yağlayın. Büyük bir tence, Yer: Makarnalar
-
Derya Makarnası
Kullanılacak malzeme : 400 gram midye makarna, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen, 200 gram çayır peyniri, 50 gram sadeyağ, yeteri kadar tuz ve karabiber, 2 kahve fincanı makarnanın haşlandığı sudan. Yapımı: makarnalardan 400 gramını haşlamalı. Makarnaları ateşten indirmeden iki - üç dakika önce iki kahve fincanı kadar makarna suyundan alıp bir kenara bırakmalı. Makarnaları süzünce ufak parçalara bölünmüş yağları içine atıp harmanlamalı ve yap, Yer: Makarnalar
-
Karabiberli Ev Makarnası
Malzemesi: 3 adet yumurta 4 su bardağı un 1 yemek kaşığı zeytinyağı Karabiber ,Tuz Tarifi: • Yoğurma kabına unu döküp ortasını havuz gibi açın. • Yumurta, karabiber, tuz ve zeytinyağ koyup sert bir hamur tutun. • Naylon torba içinde 20 dakika bekletin. • Hamurdan iki beze yapın. • Bezeleri yufkadan kalın açıp yuvarlak kalıpla şekillendirin. • Makarnayı 2 saat serin yerde kuruması için bekletin. • Kaynayan tuzlu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. • Makarnayı 5 dakika haşlayın, Yer: Makarnalar
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.