Jump to content

Kırmızıbiber Dolması Tarifi


Sidre

Önerilen Mesajlar

kirmizibiber-dolmasi_e15ab846.jpg

 

10~12 orta boy salçalık kırmızıbiber

250 gr dana kıyma

1 su bardağı pirinç

1 çay bardağı ayçiçek yağı

2 domates

Yarım demet maydanoz

1 orta boy soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı sıcak su

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

nane

 

Kırmızıbiber dolması:

Salçalık kırmızıbiberleri yıkayın. Sap kısımlarını kapak yapılabilecek şekilde bıçakla kesin. İçindeki çekirdekleri çıkarın. Biberlerin içini hafifçe tuzlayın. Pirinçleri yıkayıp süzün. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyip kıyın. Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, ayçiçek yağının yarısını, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Biberlerin içini hazırladığınız harçla doldurun. Kırmızıbiber dolmalarını orta boy bir tencereye dik ve yan yana yerleştirin. üzerlerine kapaklarını yerleştirin. Kalan yağı ve domates salçasını küçük bir tavada hafifçe kavurarak içine 2 bardak sıcak su ilave edin. Hazırladığınız sosu tencerenin kenarından ilave edin. Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...