Jump to content

Lav Kek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

lav-kek_7b36f75a.jpg

 

Bisküvi tabanı için

10 yulaflı bisküvi

6 yemek kaşığı toz şeker

§¼ çay kaşığı tuz

80 gr tereyağı

100 gr bitter çikolata

2 yumurta

2 yumurta sarısı (oda ısısında)

¼ su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı mini marshmallow

 

Lav kek:

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Sufle kaplarının içlerini tereyağıyla yağlayın ve toz şeker serpin. Fazla şekeri kalıpları ters çevirerek dökün. Bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin. 40 gr tereyağı, tuz ve şekeri ilave ederek karıştırın. Bisküviyi kalıpların tabanına paylaştırıp iyice bastırarak bir taban oluşturun. çikolata ve 40 gr tereyağını bir kaseye alıp benmari usulü eritin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurta, yumurta sarısı ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Unu ve çikolatayı ilave edip karıştırın. Hazırlamış olduğunuz kalıplara paylaştırın. önceden ısıtılmış fırında 13-15 dakika pişirin. Kalıpları fırından alıp üzerlerine mini marshmallowları yerleştirin. 2-3 dakika süreyle sıcak fırında bekletin. Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...