Jump to content

Lezzetli Etin Sırrı...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Izgara yapılacak bonfilelerin lezzet ve tat alması için marine edilmesi gerekir.Marinat sosu hazırlamak için; sarımsak, zeytin yağı, süt, kekik, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.Hazırladığınız sosu elinizle etin her tarafına sürüp eti sosun içinde bırakın.Kabın üzerini kapatıp buzdolabında en az 8 saat kadar bekletin.

 

Et pişirilirken %100 döküm ızgara tercih edilmelidir.Izgaraya konulan etin öncelikle “mühürlenmesi” gerekir.Bu yöntem ile pişirilen etin kendi suyunun içinde hapsedilmesi sağlanır.Etin dışı tam pişimiş, içi ise isteğe bağlı olarak sulu ve lezzetli kalır.Ayrıca etin suyunu bırakmaması için yüksek ısıda pişirilmesi(min. 250 C) ve kesinlikle metal cisimlerle çevirilmemesi gerekmektedir.Etlerin ızgaradan aldıktan sonra 1-2 dakika kadar dinlendirip suyunu toparlamasını bekleyin.Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...