Jump to content

Safranlı Pilav Tarifi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

safranli-pilav_68548c09.jpg

 

2 su bardağı baldo pirinç

1 soğan

1 tutam toz safran

Tuz

3.5 su bardağı su

Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

 

Safranlı pilav:

Soğanı küp doğrayarak ayçiçek yağında pembeleşinceye kadar kavurun. üzerine su ve safranı ekleyerek kaynatın. Ilık suda bekletip süzdüğünüz pirinci ilave ettikten sonra baharatları ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...