Jump to content

Et Pişirmenin Püf Noktaları...


Renan

Önerilen Mesajlar

Et, beslenmemizde en önemli yeri tutan bir gıda maddesidir. Bileşiminde protein, yağ, su, madensel ve lezzet verici maddeler bulunmaktadır.

 

Ülkemizde en fazla sığır, dana ve koyun etleri tüketilmektedir. Ayrıca kümes ve av hayvanlarının etlerinden de besin maddesi olarak faydalanılmaktadır.

 

Et alırken hayvanın çok fazla hareket etmeyen but, sırt, bel ve göğüs bölümlerini tercih etmelisiniz. Hareket imkanı az olan ya da olmayan kısımlardaki etlerde kas olmadığından, ızgara, şiş, kebap ve fırın yemekleri yaptığınızda, daha yumuşak ve lezzetli, yemekler yapmış olursunuz. Boyun ve bacak bölümleri fazla hareket eden yerler olduğundan, bundan kullanılan etlerle kıyma ve suda pişirilen yemekler yapabilirsiniz.

 

Özellikle ızgarada, çok daha lezzetli şiş ve biftek yapmak için, etleri akşamdan soğan suyu ve limon suyu karışımında bekleterek eti daha da yumuşatabilirsiniz. Böylece şiş ve biftek ızgaralarınız çok daha yumuşak olur. Çünkü etler, asit ortamda daha çabuk pişer ve yumuşacık olur.

 

Izgara et pişirirken tuzu piştikten sonra atmalısınız, daha önce atılan tuz, eti sulandırır. Hem besin değeri hem de lezzetini kaybeder. Eti mümkün olduğunca yıkamadan pişirin. Etin kanlı suyu giderse lezzeti kalmaz. Kıyma halinde olan eti, 2-3 gün içinde mutlaka tüketmek gerekmektedir.

 

Parçalanmış kuşbaşı etler içide bu süre geçerlidir. Eğer eti evinize haftalık alıyorsanız, her gün ne yapacağınıza karar verip, eti o parçaya ayırıp her parçayı alüminyum kağıda sarıp, buzdolabına almanız size kolaylık ve tazelik verecektir.

 

Unutumayın ki eti çözdürdükten sonra tekrar asla dondurmayın. Etiniz hemen bozulur. Lezzetli et yemeği pişirmenin püf noktası ise, etin üstüne sıcak su koyarak pişirmektir. Bu yöntemle etin yüzeyi pıhtılaşır ve içindeki besin maddeleri suyuna katılır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arşivlendi

Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.

  • Benzer Konular

    • Yumurtayı Rafadan Pişirmenin Püf Noktaları

      En kaliteli protein kaynaklarından birisi olan yumurta özellikle düzenli spor yapanların ve protein ağırlıklı beslenenlerin diyet listelerinde sıklıkla yer alır. Yumurtanın en sağlıklı hazırlanma şekli ise haşlamadır. Ancak herkes haşlanmış yumurtayı aynı kıvamda tüketmeyi tercih etmez.     Yumurtanın katılaşmadan, bir kaşık yardımıyla tüketilebilecek kadar sıvı şekilde haşlanması rafadan olarak adlandırılır ve birçok kişi haşlanmış yumurtalarını bu şekilde tüketmeyi tercih eder. Yumurtanın r

      , Yer: Pratik Bilgiler

    • Tavuk Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

      Tavuk pişirmenin püf noktalarını anlatmaya başlamadan önce tavuk eti ile ilgili birkaç bilgiyi sizlerle paylaşmak isterim. Öncelikle unutmamanız gereken ilk şey tavuk etinin çok çabuk bozulabilen türden et grubuna girdiğidir. Bu yüzden tavuğu aldığınızdan itibaren tüketmek için en fazla bir gününüz vardır. Eğer aldığınız tavuğu hemen tüketmek yerine bir süre saklamak istemekteyseniz o zaman tavuğu bir güzel temizleyin daha sonra tavuğu plastik folyoya sarın ve derin durdurucuda -180 dereceye koy

      , Yer: Pratik Bilgiler

    • Kuru Fasulye Pişirmenin Püf Noktaları

      Kuru fasulye bir çok Türk insanının en çok sevdiği yemeklerin başında gelir. Yanında pirinç pilavı ile birlikte yoğurt da olursa tadına doyamazsınız. Sevdiğiniz kuru fasulyeyi daha güzel hale getirebilmek için bir kaç güzel püf noktası mevcut. Öncelikle imkanınız varsa temiz toprak kap (güveç) içerisinde kuru fasulye pişirirseniz diğerlerinden daha güzel tadı olacaktır. İmkanınız varsa tavsiye ediyoruz yoksa uğraşmaya gerek yok, diğer metal tencerelerde de güzel yemekler pişebiliyor.     Kuru

      , Yer: Pratik Bilgiler

    • Sebze Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

      Bizim mutfağımız Türk mutfağı o yüzden bizler hazır yemeklerden ya da mikro dalgaya giren yemeklerden pek fazla haz etmeyiz. Ve bu yüzden de evimiz sebze ve et ile doludur. Her yemeğimize sebze ekler ve hatta et yemeklerini dahi sebze ile yaparız. Bu yüzden ne kadar çok sebze ile ilgili bilgi toplarsak toplayalım bize asla yetmez. Bu neden ile siz sevgili ipuçlarımın hamarat bayanlarına birkaç sebze pişirme püf noktası da benden hediye olsun.     Sebze Pişirirken Kötü Kokuları Nasıl Önlerim?

      , Yer: Pratik Bilgiler

    • Lezzetli Makarna Pişirmenin Püf Noktaları!

      Tüm makarna çeşitleri aynı değildir. Yörenizdeki en iyi markayı seçmeye özen gösterin. Ayrıca en pahalı makarnanın en iyisi olacağı önyargılarından da kurtulmalısınız. Makarnaların birbirine yapışmasını önlemek için bol su kullanmaktan çekinmeyin. Bu ölçüde su ile daha rahat pişen makarnalarınıza yağ ve tuz da kolayca nüfuz edebilecektir. Makarnaların birbirine yapışmasına neden olan bir diğer hata ise suyun tamamen kaynamadan makarnaların eklenmesidir. Makarna 8-10 dakika arasında pişecektir. Ç

      , Yer: Makarnalar

×
×
  • Yeni Oluştur...