Jump to content

İncir Marmeladı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

incir-marmeladi_81556201.jpg

 

1 kg olgun taze incir

500 gr toz şeker

1 su bardağı su

1 çay kaşığı tarçın

Yarım limonun suyu

 

İncir marmeladı: İncirleri iyice yıkayın. 1 kilo inciri 1 su bardağı su ile pişirip yumuşatın. İncirleri tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak iyice ezin. Elde ettiğiniz ezmeyi tencereye alın ve şekeri ilave edin. Karıştırarak pişirin. Karışım iyice yumuşadığında limon suyunu ilave edin. Marmeladı 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tarçın ekleyip karıştırın. Marmeladı kuru cam kavanozlara boşaltıp soğuduğunda kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın. Ters çevirin ve yiyene kadar serin bir yerde muhafaza edin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • İncir Marmeladı

      1 kg taze incir Yarım limon suyu 500 gr toz şeker   İncir marmeladı: İncirleri bol suyla yıkayın. İsteğe göre kabuklarını soyun ya da soymadan dilimleyerek tencereye alın.   üzerine toz şekeri ilave edip kısık ateşte marmelat kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatın. Ilınınca kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...