Jump to content

Çökertme


sessiz nehir
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

-400 g biftek veya bonfile

-4 çorba kaşığı sıvı yağ

-1çay kaşığı kekik

-1 çay kaşığı pul biber

-1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan

-Yarım çay kaşığı karabiber

-1 çorba kaşığı yoğurt

Servis için;

-500 g patates

-Kızartmak için sıvı yağ

-Sarımsaklı süzme yoğurt

-Sos için :

-Sıvı yağ

-Pul biber

HAZIRLANIŞI;

-Etleri ince uzun şeritler şeklinde doğrayın.

-Tüm çökertme malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın.

-Et karışımını buz dolabında bir kaç saat dinlendirerek terbiye ediyoruz.

-Ardından geniş bir teflon tavaya bir çay bardağı su ile beraber buzdolabında dinlendirdiğimiz etleri atın ve yüksek ataşte pişirin.

-Etler pişmeye yakın tuz ilave ederek karıştırın.

-Pakatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan ince ince doğrayın. Normal patates kızarması boyutundan küçük olmalıdır.

-Patatesleri geniş bir servis tabağına yayın, ortasına yoğurdu dökün -Yoğurdun üzerine etleri ve en son olarakda yağda kavurduğunuz pul biberi tabağın üzerine dökün.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Çökertme Kebabı

      A Çökertme Kebabı 3-4 tane patates 4-5 parça dana biftek 1 tane orta boy soğan 1 tane kurmızı biber 1 tane yeşil biber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz Karabiber Kekik Yoğurt Sosu İçin ; 1 küçük kase yoğurt Biraz süzme yoğurt Sarımsak Tuz Yapılışı ; İlk olarak patatesleri 1.resimdeki gibi kibrit çöpü inceliğinde kesin. Benim 4-5 parça dana biftek etim vardı julyen şeklinde kesip onu kullandım. Dilerseniz kuş başı da kullanabilirsiniz. 2.res

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Çökertme Kebabı Tarifi

      Çökertme Kebabı Tarifi Malzemeler 5 tane patates 300 gr ince doğranmış biftek 1 tane küçük boy kuru soğan tuz,karabiber,kimyon,pul biber,kekik KIZARTMAK İÇİN:sıvı yağ SOSU İÇİN:3 tane rendelenmiş domates 1 yemek kaşığı Salça 2 yemek kaşığı sıvı yağ tuz,karabiber     ÜZERİNE:1 kase sarımsaklı yoğurt Yapılışı patatesleri kibrit çöpü kalınlığında doğrayıp kızartın. kızarttığınız patatesleri havlu kağıt üzerine alın. piyazlık doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. doğranmış etleri so

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Çökertme Mantı...

      Çökertme Mantı     Çökertme Mantı   3 adet yufka 3 yemek kaşığı tereyağı 1 adet kuru soğan 300 gr. dana kıyma Çeyrek demet maydanoz 1 çay kaşığı karabiber 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri İçin: 1.5 su bardağı et suyu Servisi için: 2 bardak yoğurt 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 yemek kaşığı tereyağı   300 gr dana kıymayı bir kaba koyunuz içerisine çeyrek demet ince kıyılmış maydanozu, 3 diş rendelenmiş sarımsak, 1 adet rendelenmiş kuru

      , Yer: Hamur İşleri

    • Çökertme Kebabı

      Malzemeler:     500 gr dana bonfile     5 patates     50 gr tereyağı     150 gr yoğurt     1 demet roka     4 diş sarımsak     Karabiber, tuz, kimyon, pul biber, nane         Yapılışı:     Patatesleri soyup rendeleyin ve bol suda yıkayın. Tavada patatesleri kızartın ve kenara alın.     Bonfileyi ince uzun şeritler halinde kesip yağsız tavada kavurun. Ateşten aldıktan sonra tereyağını etlere katıp karıştırın. Baharatları da ekleyin.     Sarımsağı ezip yoğurtla k

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Çökertme Türküsünün Hikayesi

      Çökertme zeybeği Bodrum yöresinin tipik Ege Bölgesi tınılarına sahip ve Türkiye genelinde bilinen bir türküsüdür. Yörede Halil'im türküsü olarak da bilinir. Sacayağı olarak anılan ve birbirleri ile bağlantılı üç türkünün ikincisini oluşturur. Bir kaynağa göre, türkünün en eski kaynak kişisi, Ortakent'li kemancı Köroğlu Hasan Hüseyin Salım’dır.     20. yüzyıl başlarının küçük ve sakin bir sahil kasabası görünümünde iken halkın başlıca geçim kaynakları balıkçılık, süngercilik ve özellikle de ka

      , Yer: Genel Kültür

×
×
  • Yeni Oluştur...