Jump to content

Tagine


sessiz nehir
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

-1 Soğan

-2 Domates

-3 Diş Sarımsak

-Yarım kilo kuşbaşı et

-2 yemek kaşığı zeytınyağı

-2 yemek kaşığı domates salçası

-1 çay kaşığı toz kırmızı biber

-1 çay kaşığı kimyon

-Yarım litre su

-1 kilo Patates

-Tuz

-Kara Biber

-Maydanoz

-Kişniş

-Kızarmış tam tahıllı ekmek

HAZIRLANIŞI;

-Eti kuşbaşı şeklinde soğanları da küçük küpler şeklide doğrayın, sarımsakları ezin.

-Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve kuşbaşı etleri kavurmaya başlayın.

-Etin rengi değişmeye başladığında üzerine soğanları da ilave edin ve et yumuşayana kadar pişirin.

-Bu arada domateslerin de kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın.

-Et yumuşadığında tavaya domatesleri ilave edin ve karıştırın.

-Ardından domates salçasını, kırmızı biberleri, kimyonu ve sarımsakları da ilave edin.

-5 dakika bu şekilde kavurduktan sonra kaynar suyu, tuzunu ve biberini ekleyin ve tavanın kapağını kapatın. - Yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra patatesleri soyup jülyen şekilde doğrayın ve tavaya ilave edin ve 20 dakika kadar daha pişirin. Bu arada ara sıra karıştırın ki dibine tutmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...