Jump to content

Kereviz Kızartması


sessiz nehir
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

-1 adet yumurta

-2 adet kereviz

-3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

-Yarım limonun suyu

-Yarım su bardağı galeta unu

-Tuz

-Karabiber

-Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI;

-Kerevizin kabuğunu soyun ve yuvarlak şekilde dilimleyin.

-Kaynayan limonlu suya atarak 10 dakika haşlayın.

-Haşlandıktan sonra kurulayarak bir kenara alın.

-Yumurtayı bir kaseye alıp çırpın.

-Galeta unu, tuz, karabiber, rendelenmiş parmesan peynirini bir kasede harmanlayın.

-Kereviz dilimlerini ilk önce yumurtaya sonra galeta unlu karışıma bulayın.

-Tavada sıvıyağı kızdırın ve hazırladığınız kerevizleri bu yağda kızartın.

-Kızaran kerevizleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. -Sevdiğiniz soslarla birlikte servis edin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Soslu Kereviz Kızartması

      2 orta boy kereviz(çok büyük olanlarını seçmeyin, elma dilimine uygun olmaları iyi olur) 1 yumurta Yarım yemek kaşığı un Yarım yemek kaşığı biber salçası Yarım su bardağı süt Tuz, karabiber   Kızartmak İçin:       Yarım su bardağı sıvıyağ   Derince bir kapta yumurta,un salça,süt, tuz ve karabiberi pütürsüz oluncaya kadar karıştırın.Kerevizleri soyup elma dilimleri şeklinde dilimleyip sosun içine atıp sosun kerevizlere iyice bulanmasını sağlayın. Bir kızartma te

      , Yer: Sebze Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...