Jump to content

Bezelye Mezesi


Olcix
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

06-06-2014-12-31-56meze.jpg

 

Malzemeler 1.5 su bardağı bezelye Yarım çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin 3 kornişon turşu 2-3 dal dereotu 1 havuç Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı limon suyu Tuz Hazırlanışı Bezelyeleri sıcak suya ekleyip 10 dakika haşlayın. Turşu, yeşil zeytin, dereotu ve bezelyeyi mümkün olduğu kadar minik doğrayın. Havucu jülyen kesin. Tüm malzemeyi büyük bir kasede karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu, pul biber ve tuz ile tatlandırın. Servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Bezelye Mezesi

      1.5 su bardağı bezelye Yarım çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin 3 kornişon turşu 2~3 dal dereotu 1 havuç Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı limon suyu Tuz   Bezelye mezesi: Bezelyeleri sıcak suya ekleyip 10 dakika haşlayın. Turşu, yeşil zeytin, dereotu ve bezelyeyi mümkün olduğu kadar minik doğrayın. Havucu jülyen kesin. Tüm malzemeyi büyük bir kasede karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu, pul biber ve tuz ile tatlandırı

      , Yer: Mezeler ve Soslar

    • Bezelye Mezesi

      Malzemeler 1,5 su bardağı taze iç bezelye 3 adet kornişon turşu ½ çay bardağı dilimli yeşil zeytin 2-3 dal dereotu ½ tatlı kaşığı tatlı pul biber 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı limonsuyu Tuz     Hazırlanışı İç bezelyeleri 10-12 dk kadar haşlayın. Soğumaya alın. Kornişon turşu, yeşil zeytin, dereotu ve bezelyeyi mümkün olduğu kadar minik boyutta doğrayın. Derin bir kasede tüm malzemeyi karıştırın, zeytinyağı, limonsuyu, pulbiber ve tuz ile tatlandırın. Afiyet Olsun. Not:B

      , Yer: Mezeler ve Soslar

×
×
  • Yeni Oluştur...