Jump to content

Şeker Kalp Hastalıkları Riskini Artırıyor...


Renan

Önerilen Mesajlar

Şeker Kalp Hastalıkları Riskini Artırıyor

 

Şeker ve kalp hastalıkları ve yüksek tansiyon ile ilgili yapılan 39 klinik çalışmanın sonuçları derlenerek şeker tüketiminin kalp hastalıkları ve yüksek kan basıncı ile doğrudan ilişkili olduğu sonucuna varıldı

 

Çalışmaların sonuçlarına göre diyette tüketilen şekerin tansiyona ve kan yağlarına önemli etkilerinin olduğu belirlendi.

 

Çalışmayı yürüten Dr. Lisa Morengo ve Prof. Dr. Jim Mann’ a göre şeker tüketiminin obeziteye, kardiyovasküler hastalıklara ve kardiyometabolik risk faktörünün artmasına neden olmaktadır.

 

Ayrıca çalışmada şekerin kilo alımına etkisi olmadığı halde bile kardiyovasküler rahatsızlıkların risk faktörünü arttırdığı tespit edildi.

 

Araştırmacılara göre şekerin etkisinin kan yağlarına ve kan basıncına etkisi orta düzeyde olduğu tespit edilse dahi, tüm sağlık otoritelerinin de belirttiği üzere kardiyovasküler risk faktörünün azaltılması için diyette tükettiğimiz şeker miktarının azaltılması gerekmektedir.

 

Öğr. Gör.

Sena BİLGİÇ KELEŞ

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arşivlendi

Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.

×
×
  • Yeni Oluştur...